“Šta Zrenjanin udiše”

“Zrenjaninska akcija – ZRAK” Vas poziva na tribinu “Šta Zrenjanin udiše” na temu kvaliteta vazduha u Zrenjaninu i okolini koja će se održati u sredu, 01.06.2022. u maloj sali mesne zajednice “Dositej Obradović” sa početkom u 18h.
Tribina se održava u okviru projekata “Za čist vazduh u Zrenjaninu” koji je zamišljen sa ciljem da se, kroz prikupljanje podataka o količini zagađenja vazduha, njihovom analizom i na kraju javnim predstavljanjem, podigne svest građana Zrenjanina o tome da je kvalitet vazduha koji udišemo podjednako važan kao i čista, pijaća voda. Podržan od strane „ISAC fond – Centar za međunarodne i bezbednosne poslove”, ovaj projekat realizujemo zajedno sa organizacijom “ProTok21” iz Smedereva koja se isto tako bavi pitanjem zagađenja vazduha u svojoj sredini.
Na tribini će govoriti Dejan Lekić, developer “xEco” aplikacije za merenje kvaliteta vazduha, aktivisti “ZRAKA” Jovan Čabrilo i Gojkan Stojinović koji će predstaviti i dati analizu rezultata merenja kvaliteta vazduha u Zrenjaninu u periodu od decembra 2021. do aprila 2022. Pored toga biće reči o tome na koji način bi puštanje u rad buduće fabrike guma “LingLong” moglo uticati povećanja zagađenja u našem u gradu. Na kraju, ponudićemo i rešenja kako mi, kao građani, možemo uticati da vazduh koji svi udišemo bude čistiji. Vidimo se!