Saopštenje nakon prve biciklističke vožnje

Juče su se Zrenjaninci ponovo okupili kod “Kristalne dvorane” kako bi skrenuli pažnju lokalne samouprave da i posle 12 meseci od protesta a 18 godina od zabrane vode za piće, građani i dalje nemaju ispravnu vodu za piće.

Ovoga puta u protestnu vožnju krenuli su na svojim biciklima. Vožnja se završila ispred gradske kuće gde su aktivisti “ZRAKA” razvili dobro poznati transparent #ZRENJANINJEŽEDAN

Zrenjaninska akcija skreće pažnju da je privatno-javno partnerstvo najveći problem kada je u pitanju rešavanje ovog višedecenijskog problema i kako je moguće da država Srbija nema 18 miliona evra da uloži u fabriku vode koja bi bila u vlasništvu gradu, dok je sa druge strane u stanju da izdvoji 600 miliona evra za prenos utakmica “Premijer lige”.

VODA NIJE ROBA i sa njom se ne može trgovati kao što je to naumila gradska uprava prepuštajući naše resurse kompaniji iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ostaje pitanje cene vode koju bude formirao privatni vlasnik, a koja će biti višestruko veća od sadašnje, kada fabrika vode bude bila puštena u rad.

“ZRAK” smatra da je jedino rešenje kada je u pitanju pijaća voda, regionalni vododvod koji bi njome snadbevao ne samo Zrenjanin, već i 22 naseljana mesta, zato što smo svi mi ZRENJANINCI i tu nema kompromisa.

Mi nemamo više strpljenja i vremena za lažna rešenja za koja su struka, praksa i iskustvo pokazali da su, ne samo neodrživa, već i nebezbedna.

Mi kao aktivisti obećavamo da u našoj borbi nećemo posustati i da ćemo se ponovo okupiti i sledeće subote u novoj protestnoj vožnji.

Čelnici grada treba da rade u intersu građana Zrenjanina, a ne kompanije u privatnom vlasništvu kojima pokušavaju da poklone grad i njegove resurse na tacni, dok se to ne promeni mi nećemo stati.

ankara escort
akü servis akumyolda.comakücü akumyoldaakumyolda.comakumyolda.com akücü
ingilizceturkce.gen.tr
TranslateDict.com is a online platform that specializes in free translation, helping visitors to translate to English from a wide variety of languages.translatedicttranslatedict.com
Free Spanish to English translation services are available at spanishenglish.com to help you understand and communicate in both languages. spanishenglish.com
kazansana
Şehirler arası nakliyat
unblocked games
evden eve nakliyat nakliye şirketi

Kvalitet vazduha
u Zrenjaninu